Restoran Isıtma « Ürünlerimizin Tanıtımı
SEPET KAPAT
ARA TOPLAM: 0.00 TL

Restoran Isıtma

Anasayfa Blog Restoran Isıtma
22Haz
.

Sigara içme yasağının başladığı günden itibaren, lokanta ve cafe gibi mekânlarda yarı açık alanların bulundurulması zorunluluk haline gelmiştir. Tek gelen veya ailece sigara kullanan müşteriler için hazırlanan yarı açık, balkon, teras gibi bölgeler, genellikle geniş camlar ile kaplanır. Fazla miktarda cam bulunan bu bölgeleri, özellikle Kış aylarında ısıtmak zor ve maliyetlidir. Bazı firmalar elektrikli ısıtıcı bazı firmalar ise doğal gazlı ısıtıcı çeşitlerini tercih eder. Fakat restoran ısıtma için, doğru bir cihaz kullanmak aylık faturaları yarıya indirecektir. Tasarruflu çalışan ve fanlı ısıtma sistemi uygulayan bu cihazlar, en soğuk aylarda dahi ortamın havasını yumuşatma garantisi verir.

Restoran ısıtma için sıkça tercih edilen radyant ısıtma sistemleri, diğer ısıtma sistemlerine nazaran daha yeni ve çok fonksiyonludur. Radyant ısıtma sisteminde, radyatörlerin şekli ve sıklığı alanın büyüklüğüne göre kararlaştırılır. Yine rüzgârlı açık alanlarda kullanılan radyatörler, farklıdır. Rüzgârlı havada çabuk sönen radyatör kullanmak, iş yükünü artıracağı gibi mekânda bulunanların üşümesine neden olur. Radyant ısıtma sisteminde her mekânın ihtiyaçları ve özellikleri göz önüne alınarak doğru ısıtıcı kullanmak önemlidir. Yalnızca bir köşeye yerleştirilen ve büyük mekânları dahi kolayca ısıtan bu cihazlar, görsel olarak oldukça dekoratif ve şıktır.

Restoran ısıtma sisteminde diğer önemli ayrıntı kullanılan ısıtıcının güvenlikli olması, devrilme veya su sıçramasına karşı tehlike yaratmamasıdır. En büyük mekânları en hesaplı şekilde ısıtan radyant ısıtıcı, yakınında oturanlar için dahi her hangi bir tehlike yaratmaz. İçten dışa ısıtan bu sistem, ateşlendikten sonra saniyeler içinde ortamdaki ısıyı yumuşatır. Tehlike anında ise kendiliğinden gaz keserek ortamın güvenliğini sağlar. Daha üstün verim almak için, yerleştirileceği mekânın özellikleri incelenmelidir. Borulu, seramik ve camlı radyant sistemleri mevcuttur. Hangi modelin hangi binaya uygun olduğu montaj yapan firmadaki uzmanlar tarafından belirlenir. Yine elektrikli ısıtıcı tercih edenler için, oldukça az elektrik yakan ama maksimum ısı yayan ısıtıcı çeşitleri bulunur. Fabrika, spor salonu gibi devasa büyük mekânlarda dahi kullanılabilen bu ısıtıcılar, restoranlarda rahatlıkla kullanılmaktadır. Özellikle Radyant ısıtma, açık mekân ısıtmada işlevsel bir ısıtma sistemi olarak dikkat çeker.

GİRİŞ YAP KAPAT
Şifremi Unuttum
Hesap Oluşturun