Açık Hava Isıtma « Radyant Isıtma Sistemleri
SEPET KAPAT
ARA TOPLAM: 0.00 TL

Açık Hava Isıtma

Anasayfa Blog Açık Hava Isıtma
31Ocak
.

Açık hava ısıtıcıları dendiği zaman akla her gelen tek şey büyük, elektrik tüketimi fazla olan, kullanımı zor ısıtıcılar gelir. Fakat radyant ısıtıcılar açık hava ısıtma sistemlerinde oldukça etkilidir. Hatta radyant ısıtıcılar açık - yarı açık, ısıtılması zor alanları ısıtılmak için özel olarak üretilmiştir. Son derece ergonomik bir yapıda ve ekonomiktir. 

Neden Radyant Isıtıcı?

Açık alan ısıtma (park, bahçe, cafelerin açık kısımları, açık toplantı salonlar vs.) ısı izolasyonu olmadığından ve her türlü hava koşuluna birebir maruz kaldığından ısıtılması son derece zordur. Koncansiyonel ısıtıcılar ile açık alanları ısıtmak imkansızdır. Özellikle fanlı ısıtıcılar, ortam ısısını ısıtmaya odaklandığından, ısı dalgası ortamdaki havayla karışıp yok olacağından imkansızdır. Radyant ısıtıcılar ise ortam havasını değil, ortamda bulunan cisimleri ve insanları yani yüzey sıcaklığını arttırmaya odaklı bir sistemdir. Bu ısıtmayı infrared ışınlar ile sağlarlar. Dolayısıyla hiçbir hava koşulundan etkilenmeden, hava tarafından absorbe olmadan yüzey ısısına devam ederler. Bu da açık hava ısıtma sistemlerinde çok fazla tercih edilmesinin bir sebebidir. 

Açık Hava Isıtma Sistemleri Nasıl Olmalıdır?

  • Ekonomik olmalıdır. Yatırım ve enerji maliyetlerini yükseltmemelidir. 
  • Bakım ve montaj maliyetleri düşük olmalıdır.
  • Soğuk havadan etkilenmemelidir.
  • Rüzgardan etkilenmemelidir.
  • Dayanıklı olmalıdır. 
  • Ortam ısıtması sağlamamalıdır. 
  • Yüksek performans göstermelidir. 

Radyant Isıtıcıların Açık Hava Isıtmasındaki Yeri

Radyant ısıtıcılar yukarıda da belirttiğimiz gibi, yüzey ısısı sağlayan cihazlardır. Bu yüzey ısısını ise infrared ışınlar ile sağlar. Böylece soğuk hava tarafından absorbe edilmez. Bu da açık alanlarda en yüksek verimi almanıza olanak sağlar. Radyant ısıtıcıların açık hava ısıtma sistemlerinde kullanılmasının en büyük nedeni, çok ekonomik olmasıdır. Çok düşük yakıt kullanarak büyük ve ısıtılması zor alanları kolayca ısıtır. Ayrıca radyant ısıtıcıların birden fazla modeli bulunduğundan ısıtıcılacak alanlara en uygun ısıtıcı seçilerek alınan verim %100'e çıkarılır. Açık alanlarda yaşanan montaj sıkıntıları, yer bulma zorluğu radyant ısıtıcılar için geçerli değildir. Ergonomik bir yapıda olduklarından dolayı ve ayaklı standlar ile kullanılabildiklerinden dolayı, her alana kolayca montajı yapılır. Tasarımları şık olduğundna hiçbir mekanda görüntü kirliliği yaratmazlar, mimariye uyum sağlarlar.

Radyant Isıtıcıların Özellikleri

  • Çok ekonomiktirler. Böylece yatırım maliyetleri ve giderleri büyük oranda azaltırlar.
  • Bakım ve onarım maliyetleri çok düşüktür. 
  • Periyodik bakımları zamanında yapılan radyant ısıtıcılar, uzun yıllar boyunca güvenli bir şekilde kullanılabilirler. 
  • Ergonomik yapıları gereği her mekana uyum sağlarlar. Böylece ısıtılacak olan mekanda dekorasyonu veya herhangi bir yapıyı engellemeden yüksek verim sunarlar.
  • Farklı sıcaklık ayarları ve bölgesel ısı değişikliği özellikleri vardır.  
  • Büyük alanları kısa süre içerisinde düşük enerji tüketerek ısıtırlar. Böylelikle kullanıcıya enerji tasarrufu sağlama imkanı sağlarlar.
  • Oldukça homojen bir ısı dağılımı yaratırlar. Mağazalardaki konfor düzeyinin arttırılmasında büyük rol oynarlar.

Radyant Isıtıcı Modellerimiz

DSR Premium Serisi

DSR LCD Serisi

DSR Endüstriyel Serisi

Radium Boru Tipi Serisi

ÜRÜNLERİMİZ İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ ALMAK VE ÜCRETSİZ KEŞİF HİZMETİMİZDEN YARARLANMAK İÇİN BİZİ ARAYABİLİRSİNİZ

0850 532 9153

 

 

GİRİŞ YAP KAPAT
Şifremi Unuttum
Hesap Oluşturun