Endüstriyel Isıtıcı « Radyant Isıtma Sistemleri
SEPET KAPAT
ARA TOPLAM: 0.00 TL

Endüstriyel Isıtıcı

Anasayfa Blog Endüstriyel Isıtıcı
01Eylül
.

Endüstriyel ısıtıcı hem üretim hem de üretilen ürünlerin korunması açısından çok önemlidir. Endüstriyel alanlar, fabrikalar çok büyük ve izolasyonunun tam olmadığı alanlardır. Sanayi tipi alanlar ısıtılması zor olan alanlar olduğundan ısıtma sisteminde olmazsa olmaz bir kaç unsur vardır.

Endüstriyel Isıtıcı Nasıl Olmalıdır?

  •  Sanayi tipi ısıtıcılar ısıtılacak ortamın büyüklüğüne ve genişliğine uygun kapasitede olmalıdır.
  • Özellikle fabrikalarda çalışma ortamını etkilemeden ısıtma sağlamalıdır.
  • Ergonomik olmalıdır. Fabrikalarda makinaları, geçiş yollarını ve aydınlatma alanlarını engellemeden ısıtma sağlamalıdır.
  • Düşük maliyetli olmalıdır.
  • Endüstriyel alanlardaki işleyişi engellemeyecek şekilde hızlı montaj prensibine uymalıdır.
  • Bakım maliyetleri düşük olmalıdır.
  • Açık alanları kolayca ısıtabilir olmalıdır. 
  • Enerji tüketimi düşük olmalıdır. 
  • Manuel ve otomatik olarak kontrol edilebilir olmalıdır. 
  • Yüksek güvenlikli olmalıdır. 

Endüstriyel Radyant Isıtıcıların Önemi

Radyant ısıtıcılar genel olarak yüksek performans gösteren ürünlerdir. Dolayısıyla ısıtılması en zor alanları kolayca ısıtırlar ve bu tarz alanlarda oldukça fazla talep görürler. Yüksek performanslı olmalarına rağmen oldukça düşük enerji tüketimine sahiplerdir. Bu da tercih edilmelerinde rol oynayan bir diğer etkendir. 

Fabrikalarda ve tüm endüstriyel alanlarda ısıtıcı seçimi çok önemlidir. Bunun sebebi ise gerek üretim hattında gerekse yükleme alanlarında çalışma konforunun sağlanması gerektiğidir. Çalışma alanının konforlu olması halinde hem üretim kalitesi hem de üretim hacmi artar. Bir diğer husus olan hammaddeler ise soğuk hava koşullarından etkilendiği taktirde üreticiyi oldukça yüksek miktarlarda zarara sokabilir. Bunun önlemenin yolu ise etkili ve optimum fayda sağlayacak ısıtıcıların seçilmesidir. Burada az önce de belirttiğimiz gibi devreye radyant ısıtıcılar girer. Radyant ısıtıcıların istenen optimum faydayı tüm zorlu alanlarda elde edebilmesi kullanıcıya bir çok avantaj sağlamaktadır.

Endüstriyel Alanlarda Kullanılan Radyant Isıtıcıların Avantajları

  • Tüm Zorlu Alanları Kolayca Isıtırlar: Radyant ısıtıcılar zorlu alanları ısıtma için özel olarak üretilmiş cihazlardır. Geleneksel tip ısıtıcılar (konvansiyonel) açık ve çok büyük alanları ısıtmakta zorlanırlar. Hatta bu durum imkansız hale gelir. Radyant ısıtıcılar ise ışınım ile ısıtma sağladığından tüm zorlu hava koşullarında, açık alanlarda etki göstermektedir. Fabrikalarda ve endüstriyel alanlarda çok tercih edilmesinin başlıca sebebi de budur. Fabrikalar genel olarak büyük ve ısı izolasyonunun tam olmadığı alanlardır. Bu da konvansiyonel ısıtıcılar ile ısıtmayı imkansız hale getirir. Radyant ısıtıcılar hava tarafından absorbe edilmediğinden ve ışın mesafesi yüksek olduğundan bu tarz alanları kolaylıkla ısıtır.
  • Çok Ekonomiktirler: Radyant ısıtıcılar gösterdikleri yüksek performansa rağmen çok düşük enerji tüketimine sahiptirler. Bu da üreticilerin maliyetlerini  düşüren en önemli unsurdur. Radyant ısıtıcılar ile enerji tasarrufu sağlar, üretim maliyetlerinizi düşürürsünüz.
  • Ergonomik Yapıdadırlar: Radyant ısıtıcıların en büyük özelliklerinden biri her alana uyum sağlayabilmeleridir. İster bir cafeye ister bir fabrikaya kolaylıkla kurulum sağlanabilir. Ergonomik yapılarından dolayı farklı mimarilere ayak uyduran radyant ısıtıcılar, fabrikalarda ve endüstriyel alanlarda makinaları ve çalışma ortamını etkilemeyecek şekilde konumlandırılır.
  • Yüksek Güvenliklidir: Özellikle hammaddelerin korunması amacıyla depolarda kullanılan radyant ısıtıcıların yüksek güvenlikli olmaları çok büyük bir avantajdır. Yüksek emniyetli gaz valf sistemi ile gözünüz arkada kalmadan ısıtma sağlayabilirsiniz. 

Endüstriyel Radyant Isıtıcı Modellerimiz

  1. DSR Endüstriyel Serisi
  2. Radium Boru Tipi Radyant Serisi

 

GİRİŞ YAP KAPAT
Şifremi Unuttum
Hesap Oluşturun