Endüstriyel Isıtma « Radyant Isıtma Sistemleri
SEPET KAPAT
ARA TOPLAM: 0.00 TL

Endüstriyel Isıtma

Anasayfa Blog Endüstriyel Isıtma
14Haz
.

Ticari işletmeler geniş bir zemine kurulduğu için ısıtmak oldukça maliyetlidir. Özellikle fabrika, atölye, alışveriş merkezi gibi çoklu bölmeden oluşan binaları ısıtmak için ödenen para, kazancı yarıya indirmektedir. Oysa son yıllarda özellikle ticari faaliyet gösteren firmaların ısıtılmasında kullanılan sıcak hava üreteçleri, diğer ısıtma sistemlerine oranla çok daha ekonomiktir. Radyant ısıtma sistemi olarak tanımlanan bu sistem, büyük hacimli işletmelerin ısınma maliyetini yaklaşık %30-40 oranında düşürmektedir. Isıyı eşit şekilde tüm binaya yayan sistem, en ücra köşelerin dahi kolayca ısınmasını sağlar. Endüstriyel ısıtma sisteminde, diğer yakıtlara oranla daha ekonomik olan doğalgaz kullanılır. Kullanılan radyatörler oldukça modern, sessiz ve güvenlidir. Üflemeli ısıtma sistemi ile çalışır ve sessizliği sayesinde işleri aksatmaz. Radyant ısıtma sisteminin avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Fazla sayıda eleman ile yoğun çalışan firmalarda, sessizlik önemlidir. Gürültü işlerin aksamasına neden olur. Sessiz şekilde çalışan sıcak hava üreteçleri, çalışanların dikkatini dağıtmadan ortamı ısıtma özelliğine sahiptir.
  • Elektrik ve doğalgazla çalışan klasik ısıtma sistemleri, faturaları kabartır ve kâr marjını düşürür. Oysa radyant ısıtma sistemi, yakıtı kısıtlı ama verimli şekilde kullanıp faturaları yarı oranında düşürmektedir.
  • Radyant ısıtma, sessiz şekilde çalışan ve dekorasyonu tamamlayan özelliktedir. Seramik, camlı veya borulu radyant gibi değişik versiyonları bulunur. Hangi sistemin hangi binada kullanılması gerektiği, montajı yapan ekip tarafından belirlenir. Binaya uyum sağlayan ve daha verimli ısıtan sistem planlandıktan sonra, montaj kısa süre içinde yapılır.
  • Radyant ısıtma sistemi, ortamda hava sirkülâsyonuna yol açmaz. Yani temizdir ve toz dolaşımına neden olmadan çalışır.
  • Montaj maliyeti diğer ısıtma sistemlerine oranla daha düşüktür. Özellikle faturaları yarı oranında düşürdüğü göz önüne alınırsa, montaj maliyetinin düşük olduğu görülebilir.
  • Endüstriyel ısıtma için uygundur. En soğuk aylarda dahi kolayca en büyük binaları ısıtan sistem, büyük çaplı firmalar tarafından sıkça tercih edilir.
  • Açık ve yarı açık alanlarda dahi kullanılabilir. Fanla çalışan ve ısıyı belli bölgelere yansıtan radyant ısıtma, oldukça güvenlidir. Gaz kaçağı veya yangın riskinde gaz kesme ve sinyal verme özelliği bulunur.
GİRİŞ YAP KAPAT
Şifremi Unuttum
Hesap Oluşturun