Radyant Isıtıcılar ve Sıcak Hava Üreteçleri « Radyant Isıtma Sistemleri
SEPET KAPAT
ARA TOPLAM: 0.00 TL

Radyant Isıtıcılar ve Sıcak Hava Üreteçleri

Anasayfa Blog Radyant Isıtıcılar ve Sıcak Hava Üreteçleri
26Tem
.

Seramik radyantlar ve sıcak hava üreteçleri birbirinde çok farklı iki ısıtıcı türüdür. Seramik radyant ısıtıcılar yüzey ısıtması sağlarken, sıcak hava üreteçleri ortam ısıtması sağlar. Dolayısıyla kullanım alanları birbirinden çok farklı olmalıdır. İki ısıtma türü de doğru alanda kullanılmazsa yeterli verim alınamaz. İki farklı türdeki bu ısıtıcıları karşılaştıracağımız yazımıza önce seramik radyant ısıtıcılar ile başlayalım.

Radyant Isıtıcılar

Radyant ısıtıcıların piyasada en çok kullanılan türleri borulu radyant, seramik radyant, lcd camlı radyant olarak yer almaktadır. bu ısıtıcılar ışınım yoluya ısıtma sağlayan cihazlardır. Tıpkı güneşin dünyayı ısıttığı gibi ışınların yüzeye çarpmasıyla bir ısı meydana getirirler. Işınlarını yüzzeye gönderen radyant ısıtıcılar, bu çarpmadan dolayı ortaya çıkan kinetik enerji ile ısı yayar. Dolayısıyla radyant ısıtıcılar ile ısıtılan ortamın ortam sıcaklığı termometre ile ölçüldüğünde ortam sıcaklığının çok fazla artmadığını görürüz. Yüzeylerden yansıyan ışınlar ve sıcaklık ile ortam bir miktar ısıtılır. Fakat ortamda buluunan cisimler, insanlar son derece konforlu bir şekilde ısıtılırlar. Radyant ısıtıcılar açık alan ısıtmasında muhakkak kullanılması gereken ısıtıcı tipidir. Işınlar ile ısıtma sağladıklarından çok yüksek tavanlı ve ısıtılması zor tüğm alanları ısıtmak için kullanılan en ideal ısıtıcıdır. Çok yüksek tavanlı ve açık alanlarfa ortam ısıtılmak istendiği zaman sıcak hava yukarı doğru yükseldiğinden sıcak hava olduğu gibi tavanda birikir, açık alanlarda ise sıcak hava yok olur. Bu da yakıt sarfiyatını son derece fazla olmasına neden olur. Dolayısıyla radyant ısıtıcılar yüksek tavanlı ve açık alanlarda muhakkak tercih edilmelidir. Radyant ısıtıcıların bir diğer özelliği bölgesel ısıtma sağlamalarıdır. Fabrikalar gibi büyük alanlarda tüm alanları ısıtmak masraflı ve gereksiz olacağından radyant ısıtıcılar sayesinde düşük maliyetlerle bölgesel ısıtma sağlanir. 

Sıcak Hava Üreteçleri

Sıcak hava üreteçleri tavan yüksekliği fazla olmayan mekanları ısıtma için kullanılan bir ortam ısıtıcısıdır. Seralar, düşük tavan yükseliğine sahip fabrikarlar, kafelerin kapalı bölöümleri gibi alanları rahatlıkla ve yüksek konfor ile ısıtabileceğiniz cihazlardır. Sıcak hava üreteçlerinin alçak tavanlı ve ısı izolasyonunun tam olduğu yerlerde kullanılmasının amacı radyant ısıtıcılar gibi ışınlar ile ısıtma değil hava ile ısıtma sağlamasıdır. Ortam ısısını en homojen ve konforlu bir şekilde oluşturan sıcak hava üreteçleri son derece ekonomiktirler. Fanlı ısıtma sağladıklarından piyasadaki bazı modeller yakınına oturan insanları rahatsız edebilmektedir. Ancak Daygas Lodos sıcak haav üreteci modelleri özel aksiyel fana sahip olmasından dolayı rahatsız edici bir şekilde sıcak hava üflemez. Böylece son derece konforlu bir ısıtma sağlar.

GİRİŞ YAP KAPAT
Şifremi Unuttum
Hesap Oluşturun