Radyant Isıtma Avantajları « Radyant Isıtma Sistemleri
SEPET KAPAT
ARA TOPLAM: 0.00 TL

Radyant Isıtma Avantajları

Anasayfa Blog Radyant Isıtma Avantajları
12May
.

Radyant ısıtma sistemleri günümüzde açık ve yarı açık alanlar, ayrıca büyük ve hacimli endüstriyel alanlar gibi ısıtılması zor olan tüm alanlarda oldukça fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Tercih sebeplerinin en başında ekonomik olması ve klasik ısıtıcılara göre oldukça hızlı tepki vermeleridir.

Radyant ısıtıcılar ortam ısısını yükseltmek yerine, ortamda bulunan cisimleri ve insanları ısıtmaya odaklanırlar. Tıpkı güneşin dünyayı ısıttığı gibi, radyant ısıtıcılar da infrared ışınımlarını cisimlere ve insanlara yönlendirerek ısı sağlarlar. Bu da özellikle açık alanlar gibi ortam ısısının yükseltilmesinin imkansız olduğu alanlarda fazlaca tercih edilmelerine neden olmaktadır. 

Radyant Isıtıcılar Nasıl Çalışır?

Radyant ısıtıcı, konveksiyonel ısıtıcıların tersine hava molekülleri yerine maddeyi ısıtan modern ısıtıcı tipidir. NG, LP veya elektrikten aldıkları enerjiyi ısı enerjisine dönüştüren radyant ısıtıcılar, bu enerjiyi kızılötesi ışınlar ile ısıtılacak ortama verir. Radyant ısıtıcıların çalışma prensibi güneşin dünyayı ısıtma prensibine birebir benzemektedir. Güneşin kızılötesi ışınlarının dünyaya çarpması sonucu bir ısı meydana gelir. Radyant ısıtıcılarda da ısıtma aynen böyle gerçekleşir. Isıtıcıdan çıkan infrared ışınlar ısıtılacak olan ortamdaki cisimlere ve insanlara çarpar. Böylelikle çarptığı alanda bir ısı meydana gelir. Radyant ısıtıcıları diğer ısıtıcılardan ayıran en büyük özellik de budur. Bu ısıtıcıların büyük ve geniş alanlarda rahatlıkla kullanılmasının sebebi havayı ısıtmaya çalışmadan, cisimleri ve insanları ısıtmasıdır. Böylece hava tarafından absorbe edilmez, açık, yarı açık ve çok büyük alanlada rahatlıkla kullanılabilirler. 

Radyant ısıtma sistemleri endüstriyel ve konfor olarak iki farklı amaca uygun şekilde kullanılabilmektedir. Bunun yanı sıra radyant ısıtma sistemleri seralar için en etkili ısıtma çözümlerinden biridir. Bitkilerin ihtiyacı olan ısıyı doğru ve ekonomik bir şekilde sağladıklarından günden güne seralarda radyant ısıtıcıların kullanımı artmaktadır. 

Daygas radyant ısıtıcılar birden farklı modelde amaca uygun olarak üretilmektedir. 

Daygas Radyant Isıtıcılar

DSR ve DSRE Seramik Radyant Isıtıcılar

Daygas seramik radyant ısıtıcılar ışınım ile ısıtma teknolojisine sahiptir. 1. Kalite CE belgeli malzemeli ürünler kullanılarak üretilen ısıtıcılar 1. sınıf seramik plakalara sahiptir. NG veya LPG'yi yakıt olarak kullanılan cihazların seramik plakalarının üzerinde yanma oluşur. Oluşan bu yanma özel üretim reflektörler ile ısıtılacak ortama aktarılır. Yanmanın önünde herhangi bir engel bulunmaz. Böylece ışınlar ortama aktarılırken hiçbir şekilde ısı kaybı yaşanmaz. Dolayısıyla ısıtıcılardan yüksek verim elde edilmiş olur. Daygas seramik radyant ısıtıcılar A tipi gaz yakıcı cihaz kategorisindedir. Bundan dolayı herhangi bir baca sistemine ihtiyaç duymazlar. Yakım sonrasında ortaya çıkan gazı ortama verirler. Fakat bu çıkan gaz çok az miktarda olduğu için insan sağlığına herhangi bir tehditte bulunmamaktadır.

Daygas Seramik Radyant Isıtıcıların Avantajları

  • Daygas seramik radyant ısıtıcıların metal aksamları korozyona karşı dayanıklıdır. Böylelikle deniz kenarlarında ve rutubetli alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. 
  • Manuel ve otomatik olarak, uzaktan kumanda ile kontrol edilebilirler. Ayrıca tek bir uzaktan kumanda ile tüm Daygas cihazları kontrol edilebilmektedir. 
  • Kademesiz, 2 kademeli ve 5 kademeli olarak üretilmişlerdir.
  • Ergonomik bir yapıya sahiptirler. Böylece farklı mekanlarda, farklı alanlarda konumlandırılarak günün her anında bulunduğunuz alanda konforlu bir ısıtma sağlanabilir. 
  • Daygas seramik radyant ısıtıcılar lcd camlı, endüstriyel ve premium olarak 3 ana modelden üretilmişlerdir. 
  • Daygas endüstriyel seramik cihazlar ile tüm endüstriyel alanlarda düşük enerji tüketimli ve yüksek performanslı ısıtma sağlayabilirsiniz. 
  • LCD ve Premium modelleri ile cafe ve restoranlarınızı, bu mekanlarda bulunan açık alanlarınızı rahatça ısıtabilirsiniz.
  • Daygas seramik radyant ısıtıcılar ışınım ile ısıtma sağlarlar. Böylece soğuk hava dalgasından etkilenmez ve hava tarafından absorbe edilmezler. 
  • Basit servis ve montaj özelliğine sahiptirler. 
  • Uzun ömürlüdürler. Periyodik bakımları zamanında yapılan ısıtıcılarımız ile uzun yıllar boyunca sağlıklı bir şekilde ısıtma sağlayabilirsiniz.
  • Daygas seramik radyant ısıtıcılar ısıtma sağlarken hava akışı yaratmazlar. Böylelikle ortamda bulunan tozların havaya karışmasını önlerler. Ortamda bulunan hava yoluyla bulaşabilecek bakterilerin bulaş riskini en aza indirirler. 
  • Her cihazda emniyetli gaz valf sistemi bulunmaktadır. Oldukça güvenli bir ısıtma sağlarlar. 

Radium Boru tipi Radyant Isıtıcılar

Radium boru tipi radyant ısıtıcı NG ve LPG'den elde edilen hava-gaz karışımının yanmasıyla bir  ısı enerjisi açığa çıkarır. Açığa çıkardığı bu ısı enerjisini ısıtılmak istenen ortama parabolik tasarımlı reflektörleri ile ısıtılacak ortama aktarır. Özel tasarımlı alüminyum reflektörü ve titanyum alaşımlı radyant borusu sayesinde ısı iletimi sırasında enerji ve ısı kaybı sıfıra indirilir. Ayrıca özel tasarımlı brülörü sayesinde oldukça düşük enerji tüketimine sahiptir. Böylece düşük enerji tüketimi ile %100 verim alınır. Radium borulu radyant ısıtıcılar ortam ısısını yükseltmeye çalışmak yerine direkt olarak cisimleri ve insanları ısıtır. Ortam ısısını yükseltmeye çalışmadığından dolayı açık alanlarda, izolasyonun kötü olduğu mekanlarda oldukça konforlu ve verimli bir ısıtma sağlar. 

Radium Borulu Radyant Isıtıcı Serisi Avantajları

  1. Ortam ısısını yükseltmeye çalışmaz. Cisimleri ve insanları ışınım yoluyla ısıtmaktadır. Dolayısıyla açık alanlarda, yüksek tavanlı ve geniş hacimli mekanlarda, ısı izolasyonunun sağlanamadığı tüm alanlarda yüksek verim sağlar.
  2. Endüstriyel alanlarda üretim hattı ve çalışma ortamında konfor seviyesini arttırdığından üretim hacmini ve kalitesini arttırmaktadır. Ayrıca hammaddeleri soğuk hava koşullarına karşı koruyarak, deforme olmalarına, bozulmalarına engel olur.
  3. Ergonomik bir yapıya sahip olduğundan her mimariye kolaylıkla uyum sağlar. Montaj yüksekliği fazla olduğundan endüstriyel alanların çalışma ortamlarını engellemez.
  4. Şık bir tasarıma sahiptir. Böylece tavan yüksekliği yeterli olan tüm cafe ve restoranlarda rahatlıkla kullanılabilir. 
  5. Soğuk hava dalgasından etkilenmez. Dolayısıyla ekstra bir enerji tüketimine gerek duymaz. Böylece fabrikaların yükleme - boşaltma alanları gibi açık alanlarda veya cafelerin açık alanlarında rahatlıkla kullanılmaktadır. 
  6. Çalıştığı andan itibaren ısı yaymaya başlar. Herhangi bir bekleme süresine ihtiyaç duymaz.
  7. Oldukça güvenlidir. İçerisinde bulunan emniyetli gaz valf sistemi herhangi bir tehlike durumunda, yakıt alımını keser ve cihaz durur.
  8. Uzaktan kumanda ile kontrol edilebilir ve oda termostatlarına uyumludur. Böylece sizlere oldukça basit bir kullanım sağlar.
  9. Düşük emisyon oranına sahiptir. Böylece çevreye minimum atık bırakarak, doğaya zarar vermez. 

 

GİRİŞ YAP KAPAT
Şifremi Unuttum
Hesap Oluşturun