Kafe ısıtıcı olarak son zamanlarda genellikle doğalgazlı radyant ısıtıcılar tercih edilmektedir. Bunun nedeni ise istenilen konforlu sıcaklığı açık, yarı açık gibi tüm alanlarda radyant ısıtıcıların kolayca sağlayabilmesidir. Kafe ve restoranlar için radyant ısıtıcı seçimini doğru yapmak çok önemlidir. Bu seçim yapılırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli faktör ortamın kullanım amacdır. Radyant kafe ısıtıcı kullanılacak mekan açık ve yarı açık havalanabilen ortamsa, boru tipi radyant ısıtıcı, bölgesel ısıtma isteniyorsa seramik plakalı radyant ısıtıcı tercih edilmelidir.
Boru tipi radyant ısıtıcılar ısıtılması en zor alanları çok çabuk ve kolay bir şekilde ısıtırlar. Oldukça güvenli ve ekonomik olmalarından dolayı son derece fazla tercih edilmektedirler. Boru tipi radyant ısıtıcı seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta montaj yüksekliğidir. Tavan yüksekliğinin 3 metreden aşağı olmaması gerekir. Aksi durumda boru tipi radyant ısıtcının altında oturanlar sıcaklıktan rahatsız olurlar.
Seramik radyant ısıtıcıların seçiminde ise ortam ısı ringi oluşturulken cihazların taradığı ısı yüzeyleri iyi hesaplanarak cihazların konumlandırması uygun yerlere yapılmalıdır. Seramik plakalı radyant ısıtıcıların kullanıldığı ortamlarda havalandırma gereklidir. Bu radyant ısıtıcılarda yanma sonucu oluşan su buharı ve atık gazlar ortama yayılır. Havalandırma şartlarının sağlanamadığı yerlerde ve büyük hacimli kapalı mekanlarda doğalgazlı sıcak hava üreticiler tercih edilmelidir. Bu cihazlar yanma ürünlerini baca vasıtasıyla dış ortama verirler. Aynı zamanda doğalgazlı sıcak hava üreticiler çok düşük kapasiteleri bile en az 200 m2 alanı rahatlıkla ısıtabilmektedir. Cafe restaurantların dekorasyon şartlarıda göz önünde bulundurularak ağırlıklı doğalgazlı sıcak hava üreticiler oldukça mantıklıdır.